Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimarts, 14 de febrer del 2012

Més de 10.000 persones ja han donat la cara per la independència


Matthew Tree: “la independència és percebuda per molta gent com a inevitable, fins i tot”


Més de 10.000 persones ja han donat la cara per la independència a l’espai d’internet www.donalacara.cat que l’entitat ‘Berga per la Independència’ va posar en marxa a principis del passat mes de desembre. Es tracta d’una de les campanyes que ha posat en marxa l’entitat berguedana, des d’on es treballa per donar a conèixer la tasca de l’Assemblea Nacional Catalana.

Entre les persones que han donat la cara n’hi ha algunes de conegudes pel públic en general. És el cas de diversos polítics i alcaldes, i també de professors universitaris com Salvador Cardús i persones del món de l’espectacle com Núria Feliu. Entre ells també s’hi troba l’escriptor Matthew Tree, que va acceptar la sol·licitud de ‘Berga per la Independència’ de concedir una petita entrevista per publicar al web, aprofitant que s’assolia la fita de les 10.000 cares.

Preguntat sobre el motiu pel qual ha volgut donar la cara per la independència, Matthew Tree assegura que és “per la mateixa raó, sospito, que la resta de gent que ho ha fet: perquè la majoria dels polítics catalans no ho fan pas”. I sobre si veu la independència com un objectiu possible, Tree assenyala que “la independència és percebuda per molta gent com a inevitable, fins i tot”.

A banda de la campanya ‘Dóna la cara per la independència’, l’entitat berguedana n’ha engegat d’altres com la de penjar estelades isenyeres als balcons. Per aquest motiu, s’han preparat estelades vermelles i blaves, a més de senyeres, de format rígid i amb l’adreça ‘assemblea.cat’ que s’han estès a la majoria de barris de Berga. Són un conjunt d’iniciatives que pretenen donar suport a la tasca de l’Assemblea Nacional Catalana i que es resumeixen en la voluntat de convocar un referèndum vinculant sobre la independència el 2014.



Entrevista a Matthew Tree

Berga per la Independència: Per què dones la cara per la independència?

Matthew Tree: Per la mateixa raó, sospito, que la resta de la gent que ho ha fet: perquè la majoria dels polítics catalans no ho fan pas. 

BxI: Creus que ja és percebut com un objectiu possible, la independència?

M. T.: Diria que la independència és percebuda per molta gent com a inevitable, fins i tot.

BxI: Veus factible convocar un referèndum el 2014?

 M. T.: Sí, o qualsevol altre any, incloent-hi aquest. Depèn, és clar, de la voluntat política.

BxI: Vist l'escenari de partits polítics, potser el més realista és que ho impulsi la societat civil, més enllà de les formacions...

M. T.: Ho està fent, la societat civil. De la mateixa manera que la guerra és massa seriosa per deixar-la exclusivament en les mans dels militars, el procés d'independència és massa seriós per deixar-lo exclusivament en les mans d'un o dos (o més) partits polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada