Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dilluns, 12 de març del 2012

Comença el cicle de xerrades per la independència


La primera conferència promoguda per ‘Berga per la Independència’ serà aquest dijous, 15 de març, amb els impulsors de la campanya ‘Diem prou’.

‘Berga per la Independència’, el nucli que a la capital berguedana treballa per tirar endavant els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana, promourà des d’aquest proper dijous, 15 de març, un cicle de xerrades sobre el futur d’una Catalunya independent en diversos àmbits. Des de l’econòmic fins al més històric i passant pel lingüístic.

La primera conferència, amb la qual s’iniciarà aquesta tanda, porta per títol ‘Diem prou’. És el mateix nom amb què es coneix la campanya impulsada per dos petits empresaris, propietaris d’un bar a Siurana, a la comarca del Priorat. L’Andreu i la Maria són coneguts a casa nostra des que, ara fa unes setmanes, van anunciar la decisió de deixar de pagar impostos a l’estat espanyol i fer-ho a l’Agència Tributària Catalana. El dia 15, ells mateixos ens explicaran com viuen aquesta iniciativa.

El cicle de conferències continuarà el dia 29 de març amb ‘De la dependència i de la independència. Encontres i desencontres amb el regne de Castella’, a càrrec de la historiadora berguedana Dolors Santandreu. Carles Castellanos, lingüista, escriptor i militant independentista, continuarà el 19 d’abril amb la xerrada ‘Llengua i nació’. El 3 de maig, Margarida Barjau continuarà amb ‘La manipulació de la informació i el seu efecte sobre el subconscient col·lectiu’. El cicle el clourà l’Associació Catalana de Professionals amb la conferència ‘Amb independència?’.

El cicle de conferències impulsat per ‘Berga per la Independència’ és un eix més de treball per tal d’assolir els objectius que s’ha marcat l’entitat berguedana dins del marc de l’Assemblea Nacional Catalana, i que és el de contribuir des de la societat civil a la fita d’una Catalunya independent. Més, tenint en compte l’èxit que va suscitar la presentació de ‘Berga per la Independència’ a la societat berguedana, omplint de gom a gom el Pavelló de Suècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada