Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimarts, 17 d’abril del 2012

Aquest dijous 19: Xerrada "Llengua i nació" a càrrec de Carles Castellanos

El nucli a Berga de l’Assemblea Nacional Catalana continua amb el cicle de xerrades sobre la independència

El cicle de conferències continua aquest dijous 19 d’abril amb ‘Llengua i nació’, a càrrec de Carles Castellanos i Llorenç, Doctor en Traducció per la UAB, històric militant independentista des dels anys 60, co-ideòleg de l'ANC i membre del Secretariat Nacional. La xerrada versarà sobre la importància de la llengua en els processos de formació de les nacions tot comentant els conceptes sociopolítics de nació-estat, d'ètnia i demés. Debatrà entorn de la funció de la lluita per la llengua al si de la lluita per la independència i finalment abordarà el pas dels Països Catalans de ser una "nació lingüística" a esdevenir una "nació política".

El 3 de maig, Margarida Barjau continuarà amb ‘La manipulació de la informació i el seu efecte sobre el subconscient col·lectiu’. I clourà el cicle l’Associació Catalana de Professionals amb la conferència ‘Amb independència?’.

La primera conferència promoguda per ‘Berga per la Independència’ va ser dijous, 15 de març, amb els impulsors de la campanya ‘Diem prou’. És el mateix nom amb què es coneix la campanya impulsada per dos petits empresaris, propietaris d’un bar a Siurana, a la comarca del Priorat: l’Andreu i la Maria, que són coneguts a casa nostra des que, ara fa unes setmanes, van anunciar la decisió de deixar de pagar impostos a l’Estat espanyol i fer-ho a l’Agència Tributària Catalana. La segona xerrada, el 29 de març, a càrrec de la historiadora Dolors Santandreu, ens va posar en coneixement del recorregut històric de Catalunya i Espanya amb la conferència ‘De la dependència i de la independència. Encontres i desencontres amb el regne de Castella’ que en concloure va ser ovacionada pel públic assistent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada