Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimarts, 15 de maig del 2012

Aquest dijous 17: Xerrada "Amb independència?" a càrrec de l'Associació Catalana de Professionals

El nucli a Berga de l’Assemblea Nacional Catalana conclou el cicle de xerrades sobre la independència

El cicle de conferències continua aquest dijous 17 de maig amb ‘Amb Independència?’, a càrrec de l’Associació Catalana de Professionals. Els ponents David Poudevida, Pau Agulló i Antoni Biarnés explicaran el per què del projecte, en què consisteix i com s'hi pot col·laborar. “Amb Independència” és un conjunt de vídeos en els quals personatges de la vida pública catalana exposen la seva visió de com seria una Catalunya dotada d'Estat propi. Es tracta de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que s'obririen si fóssim un país independent, en tots els camps de la societat, a fi d'ajudar a fer més tangible i propera la perspectiva de l'estatalitat de Catalunya. Fins al moment s'han publicat els vídeos corresponents a Ferran Requejo, Mossèn Ballarín, Mateu Turró, Mathew Tree, Modest Guinjoan i Màrius Serra.

La primera conferència promoguda per ‘Berga per la Independència’ va ser dijous, 15 de març, amb els impulsors de la campanya ‘Diem prou’. És el mateix nom amb què es coneix la campanya impulsada per dos petits empresaris, propietaris d’un bar a Siurana, a la comarca del Priorat: l’Andreu i la Maria, que són coneguts a casa nostra des que, ara fa unes setmanes, van anunciar la decisió de deixar de pagar impostos a l’Estat espanyol i fer-ho a l’Agència Tributària Catalana. La segona xerrada, el 29 de març, a càrrec de la historiadora Dolors Santandreu ens va posar en coneixement del recorregut històric de Catalunya i Espanya amb la conferència ‘De la dependència i de la independència. Encontres i desencontres amb el regne de Castella’ que en concloure va ser ovacionada pel públic assistent. Fa quinze dies va tenir lloc la conferència de Carles Castellanos i Llorenç, Doctor en traducció per la UAB, històric militant independentista des dels anys 60, co-ideòleg de l'ANC i membre del Secretariat Nacional, ‘Llengua i nació’. Entre altres temes relacionats va versar sobre la importància de la llengua en els processos de formació de les nacions tot comentant els conceptes sociopolítics de nació-estat, d'ètnia i demés. La penúltima de les conferències va ser a càrrec de la historiadora Margarida Barjau el dijous 3 de maig.

‘Berga per la Independència’ valora molt positivament aquest cicle de xerrades que ha tingut lloc durant aquests darrers mesos al casal de gent gran de Berga. La càlida acollida del públic assistent i la bona resposta obtinguda per tots els conferenciants fa plantejar a l’organització una segona edició del cicle de xerrades per després de l’estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada