Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimecres, 5 de setembre del 2012

Dijous 6: L'ANC al Ple municipal de l'Ajuntament de Berga

Aquest dijous dia 6 a 2/4 de 9 del vespre se celebra Ple municipal a l'Ajuntament de Berga i l'ANC presentarà una moció per demanar que es pengi l'estelada al pal central de la façana i no la despengi fins al dia de la independència. La moció la presentarà el portaveu Jaume Duran i serà el primer cop que una entitat berguedana participa directament en un Ple municipal. Us hi esperem per donar-hi suport.

Text de la moció:

Atès que el dia 17 de setembre de 2009 es va presentar al ple de l’ajuntament de la nostra ciutat una moció en què es demanava el suport municipal a la consulta sobre la independència dels Països Catalans que es plantejava celebrar el 13 de desembre de 2009. Els integrants del consistori van votar majoritàriament a favor de “donar suport i facilitar la consulta”, que va tenir lloc en la data prevista amb una notable participació ciutadana, d’entre la qual una amplíssima majoria es va manifestar democràticament a favor de la independència.
 
Atès que els esdeveniments posteriors han accelerat l’adhesió ciutadana a un canvi fonamental en les relacions en entre els Països Catalans i Espanya. Recordem només el rebuig general a l’anul·lació per part d’un Tribunal Constitucional desacreditat, d’aspectes fonamentals de l’Estatut que havia estat aprovat per dos parlaments i per referèndum popular i la gran manifestació de protesta contra la sentència, de 10 de juliol de 2010, que finalment es va convertir en un clam unànime per la independència.
 
Atès que fets com aquests, així com la manca continuada d’inversions en infraestructures, els atacs habituals contra la llengua catalana, la consciència creixent de l’espoli fiscal, més perjudicial encara en temps de crisi econòmica, han fet augmentar notablement el sentiment general favorable a la independència, que segons els organismes que estudien l’opinió pública comptaria avui amb el suport de la majoria de ciutadans.
 
Atès que les organitzacions polítiques i socials més destacades han anat assumint aquesta voluntat majoritària, al costat d’una societat civil que es va mobilitzant cada cop més en la mateixa direcció.
 
Atès que en l’àmbit municipal s’ha de destacar especialment la constitució, el novembre passat, de l’Assemblea Territorial de Berga de l’Assemblea Nacional de Catalunya, que durant l’últim any ha promogut campanyes a favor de la independència. Campanyes de gran èxit com són les banderes als balcons o el web Dóna la Cara, que en aquests moments ja supera les 31.000 persones inscrites.
 
Mitjançant la moció present i tenint en compte aquests antecedents, sol·licitem al Ple de l’Ajuntament de Berga l’adopció dels acords següents:
 
1. Que el consistori de la nostra ciutat s’adhereixi a la campanya “Penja-la i no la despengis fins a la independència”, que consisteix en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de la nostra ciutat. Que el consistori faci una crida als berguedans i berguedanes en el mateix sentit i que, com a iniciativa municipal, col·loqui de manera permanent la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’ajuntament de la ciutat.
 
2. Que el consistori assumeixi el compromís de revisar per a l’any 2013 el protocol de l’acte institucional de l’11 Setembre, atesa l’adhesió de l’Ajuntament de Berga a l’Associació de Municipis per la Independència, de manera que es faci visible la voluntat d’avançar cap a la plena sobirania del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada