Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dijous, 1 de novembre del 2012

El nucli a Berga de l’Assemblea Nacional Catalana reprèn el cicle de xerrades

‘Berga per la Independència’, el nucli que a la capital berguedana treballa per tirar endavant els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana, reprèn el cicle de xerrades sobre la independència per tal de seguir treballant en l’esvaïment de pors en el futur d’una Catalunya independent en diversos àmbits. La propera conferència promoguda per ‘Berga per la Independència’ serà divendres, 9 de novembre, sota el títol “Què passarà amb les nostres pensions?” a càrrec de Lluís Mosella i Pere Gabarra secretari de la sectorial Jubilats per la independència. La xerrada tindrà lloc al Casal de Gent Gran (Plaça St. Joan) a les 5 de la tarda, i és oberta a tothom.
 

Aquesta és la segona edició del cicle de xerrades per la independència, després de l’èxit obtingut en la primera, es va determinar reprendre aquesta activitat a la tardor i poder així seguir treballant molts dels ítems i temes que interessen que es coneguin per al futur del nostre nou país.
 
 
 
El 15 de març de 2012 es va iniciar el primer cicle de xerrades per la independència, amb els creadors de la campanya ‘Diem prou’. Aquest és el mateix nom amb què es va donar a conèixer la campanya impulsada per dos petits empresaris, propietaris d’un bar a Siurana, a la comarca del Priorat: l’Andreu i la Maria, que són coneguts a casa nostra des que, aviat farà un any, van anunciar la decisió de deixar de pagar impostos a l’Estat espanyol i fer-ho a l’Agència Tributària Catalana. La segona xerrada, va ser el 29 de març, a càrrec de la historiadora Dolors Santandreu qui ens va posar en coneixement del recorregut històric de Catalunya i Espanya amb la conferència ‘De la dependència i de la independència. Encontres i desencontres amb el regne de Castella’ que en concloure va ser ovacionada pel públic assistent. Quinze dies després d’aquesta va tenir lloc la conferència de Carles Castellanos i Llorenç, Doctor en traducció per la UAB, històric militant independentista des dels anys 60, co-ideòleg de l'ANC i membre del Secretariat Nacional, ‘Llengua i nació’. Entre altres temes relacionats, va versar sobre la importància de la llengua en els processos de formació de les nacions tot comentant els conceptes sociopolítics de nació-estat, d'ètnia i demés. La penúltima de les conferències de la primera edició, va ser a càrrec de la historiadora Margarida Barjau el dijous 3 de maig. I el cicle conclogué el dijous 17 de maig amb ‘Amb Independència?’, a càrrec de l’Associació Catalana de Professionals. Els ponents david Poudevida, Pau Agulló i Antoni Biarnés explicaren el per què del projecte, en què consisteix i com s'hi podia col·laborar. “Amb Independència” és un conjunt de vídeos en els quals personatges de la vida pública catalana exposen la seva visió de com seria una Catalunya dotada d'Estat propi. Algunes de les personalitats que es poden trobar en aquests vídeos són: Ferran Requejo, Mossèn Ballarín, Mateu Turró, Mathew Tree, Modest Guinjoan i Màrius Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada