Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimarts, 11 de desembre del 2012

Dijous 13: Xerrada sobre la viabilitat empresarial a la Catalunya independent a càrrec de Xavier Cuadras

El proper dijous 13 de desembre a les 8 del vespre a l'ACEB (Plaça Tarascon, 8. Berga) Xavier Cuadras farà una xerrada sobre els comptes d'un nou estat català sota el títol "Viabilitat empresarial a la Catalunya independent", donarà resposta a preguntes que molts empresaris i la ciutadania en general es fa davant d'un possible escenari polític, social i econòmic.
 
Cuadras és doctor en Economia, professor de la UPF i director de l'Escola Superior de Comerç Internacional. Ha publicat diversos treballs en matèria econòmica, i juntament amb Modest Guinjoan és coautor del llibre "Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència". El llibre és un anàlisi en profunditat del nou escenari econòmic de Catalunya després d'un procés d'independència i divorci amb Espanya. És cert que, ara més que mai, hi ha una sensació d'ofec pel dèficit fiscal. Però, quina seria la reacció de les empreses espanyoles? Hi hauria boicot als productes catalans? Quines serien les noves relacions de producció i comerç? Com es repartiria el deute públic? Són algunes de les preguntes que Xavier Cuadras i Modest Guinjoan resolen conjuntament al seu llibre. Per donar resposta, els autors estableixen paral·lelismes amb casos de boicot en altres països. Per Cuadras, els boicots no s'allarguen en el temps i en el cas que es produís un dur boicot per part dels consumidors espanyols als productes catalans, Catalunya hi sortiria guanyant gràcies a la desaparició del dèficit fiscal.
 
 
 
Aquesta és la segona edició del cicle de xerrades per la independència, la primera d’aquest segon cicle va tenir lloc el dia 9 de novembre al casal de gent gran de Berga amb “Què passarà amb les nostres pensions?” A càrrec de Lluís Mosella i Pere Gabarra. La va prosseguir la tarda de cinema al Cinema Catalunya amb la projecció del Film “Fènix 11*23” amb col·loqui posterior a càrrec de Jaume Duran, portaveu de la ANC_Berga, i els directors del film, Sergi Lara i Joel Joan i el protagonista de la història real, Èric Bertran, l’11 de novembre. La tercera i més multitudinària, fins al moment, amb més de 400 persones a l’acte, va ser a càrrec de Carme Forcadell, presidenta de l’Assembla Nacional Catalana, al teatre patronat el dijous 22 de novembre.

Aquest cicle de xerrades es realitza per tal d’esvair les pors promogudes per alguns partidaris de l’ unionisme i resoldre dubtes i interrogants que puguin sorgir en qualsevol dels apartats de la vida, ja sigui en el món laboral, social, personal, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada