Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


diumenge, 2 de desembre del 2012

Dimarts 4: L'ANC torna al Ple municipal de l'Ajuntame​nt de Berga

Aquest dimarts 4 de desembre a 2/4 de 9 del vespre se celebra Ple municipal a l'Ajuntament de Berga i l'ANC presentarà una altre moció. En aquesta ocasió volem promoure el distintiu CAT a les matricules dels vehicles municipals.
 
Text complet de la moció:
L’any 2000 l’aprovació de la modificació del Reglament General de Vehicles per part del govern espanyol va comportar la unificació del model de matrícules amb l’obligació de portar com a únic identificador territorial la lletra E.

Aquest fet va provocar la desobediència civil i es varen distribuir milers d’adhesius amb el CAT que van ser motiu de denúncies de trànsit per part de la Guàrdia Civil i altres cossos de seguretat.

L’any 2003 es va produir el traspàs de competències de Trànsit i es va notar una reducció important del nombre de sancions, però encara, alguns agents dels Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals han seguit posant multes que han estat objecte de queixes per part dels ciutadans afectats.

Entenem que les institucions catalanes, entre elles els nostres ajuntaments, han de ser les primeres en donar exemple amb la seva actuació si volem que els nostres ciutadans/es entenguin allò que els hi proposem.

També entenem que no n’hi ha prou de promoure, mitjançant declaracions, un determinat posicionament o actuació de la ciutadania, sinó que s’ha d’anar més enllà des de les institucions públiques que tenen capacitat d’actuació política per a promoure les reformes normatives necessàries per a canviar l’actual situació.

Finalment anunciem que a partir d’avui mateix l’Assemblea Nacional Catalana de Berga inicia la campanya “Posa’t el CAT a la matrícula” que consisteix en promoure el distintiu CAT a tots els vehicles possibles.

Per aquests motius proposem a l’Ajuntament de Berga l’aprovació dels següents acords:

1. Acordar que, tant aviat com sigui possible, es posi l’adhesiu CAT sobre la E a les matrícules de tota la flota de vehicles municipals.

2. Recomanar a tots els ciutadans/es de Berga que posin el CAT sobre la E de les matrícules dels seus vehicles particulars.

3. Donar trasllat d’aquest acord a la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya pel seu coneixement., reclamant així que portar l’adhesiu CAT sobre la E a la matrícula no constitueixi cap infracció sancionable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada