Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dilluns, 9 de setembre del 2013

Carta oberta al Sr. Bisbe de Solsona

Carta oberta al Sr. Bisbe de Solsona, Xavier Novell i Gomà, en resposta al seu posicionament per al TOC GENERAL DE CAMPANES del dia 11 de setembre de 2013:
 
Voldríem fer-li unes reflexions que ens poden ajudar a centrar el tema:
 
Entenem que els campanars són patrimoni de tothom, encara que l'Església Catòlica els tingui escripturats.
 
No fa tants anys, quan encara no hi havia internet ni altres mitjans de comunicació precedents, les campanes jugaven una funció civil importantíssima i l'església assumia aquestes funcions amb tota normalitat. Es tocava a Sometent, es feien tocs d'alarma, tocs per avisar del foc i d'altres desastres naturals, tocs varis relacionats amb la vida de les persones: naixements, casaments, defuncions,... i naturalment tocs religiosos.
 
Tot plegat formava part d'una manera d'entendre la vida que connectava la religió amb la societat, cosa que pel que anem veient a vostè li interessa poc.
 
L'Assemblea Nacional Catalana és en aquests moments l'organització civil més transversal i més popular de Catalunya.
 
L'A.N.C. d'una manera pacífica, inclusiva i democràtica, planteja una mobilització popular sense precedents a Catalunya per a aconseguir el bé més preuat que tot poble es mereix: la llibertat.
 
Llibertat que ens va ser arrabassada brutalment per la força de les armes a l'any 1714.
 
Les circumstàncies actuals ho fan possible. La gran majoria del poble català hi està implicat.
 
És per això que demanem que toquin les campanes, tan pel seu simbolisme com perquè creiem que defensen la causa més justa que el nostre poble es pot plantejar. En això veiem que vostè hi demostra poca sensibilitat.
 
Tot i així li voldríem agrair el ressò mediàtic que hem aconseguit per al TOC GENERAL DE CAMPANES derivat del seu posicionament en aquest tema.
 
Confiem en les persones que el dia 11 a les 17.14 tocaran les campanes. Confiem en el seu patriotisme. Confiem que sabran veure la importància i la transcendència d'aquest petit gest que se'ls demana. Confiem que sabran estar a l'alçada del moment històric que ens ha tocat de viure.
 
Visca Catalunya Lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada