Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dissabte, 7 de setembre del 2013

Consells per als participants al Tram Berguedà de la Via Catalana

Benvolgut/da participant de la Via Catalana,

Primer de tot tornar-te a donar les gràcies perquè entre tots aconseguirem fer possible un dels grans reptes que ens hem plantejat com a societat civil per aconseguir la independència del nostre país: una cadena humana com mai s'ha vist! Et passem uns consells pràctics a l'hora d'anar al tram on t'hem assignat per tal que et sigui més fàcil arribar-hi, l'estada al lloc corresponent i el retorn a casa.

HORARIS GENERALS DE LA VIA CATALANA

14.00h: es començarà a regular el trànsit per la carretera N-340, a partir d'aquest moment tots els vehicles hauran de circular en direcció sud-nord.

A les 15.00h els autocars han d'estar a l'aparcament. Fins a les 16.00h: només circulació dels participants endarrerits de la Via Catalana.

16.00h: es tallarà el trànsit per començar a formar la gent i fer assajos de la cadena a la carretera. Només podran circular els vehicles acreditats i els d'emergència.

17.14h: hora oficial del començament de la cadena humana. Tocaran campanes, es començarà a fer la gigafoto i es faran els parlaments oficials.

18.00h: hora de finalització de la cadena humana amb el cant dels Segadors.

HORARIS DE SORTIDA DELS AUTOCARS DEL BERGUEDÀ

Avià: sortireu amb els autocars de Berga.
Bagà: a les 11.45h de la parada de busos.
Berga: a les 10.00h de la plaça Font del Ros pels autocars que van a Sant Carles de la Ràpita i a les 12.00h del passeig de la Pau pels que van a Cervelló.
Casserres: a les 12.00h de la plaça Santa Maria.
Cercs: a les 11.45h de la plaça comte de Fígols de Sant Jordi.
Gironella: a les 10.00h per l'autocar que va a Sant Carles de la Ràpita i a les 12.00h pel que va a Cervelló. Sortida des de cal Xato.
Guardiola de Berguedà: a les 11.45h de la parada nord de busos (bar La Taverna).
La Pobla de Lillet a les 11:30h de davant de La Caixa.
Olvan: a les 11.45h de la plaça Sant Sebastià. Fa parada a Gironella.
Puig-reig: a les 12.00h de la parada de busos.

INDICACIONS PER A LA GENT QUE ANEU AMB AUTOCAR

Es prega ser molt puntual ja que els horaris són molt importants pel bon funcionament de la Via Catalana i a les 14.00h hauríem d'haver arribat a la zona dels trams. En cada autocar hi haurà un responsable que us donarà les indicacions adequades per tal que tot funcioni correctament. Aquest responsable us assignarà un subtram on us situareu per fer la cadena humana i un cop l'autocar arribi a la zona assignada, us deixarà tan a prop com pugui del vostre subtram.

Per a la vostra seguretat, caldrà que baixeu de l'autocar i us situeu fora de la carretera fins que us demanem de formar la cadena (16.00h). Haureu de seguir les indicacions dels responsables dels trams (armilla blava) i dels voluntaris (armilla verda).

Un cop acabada la cadena humana (18.00h) el mateix autocar us passarà a recollir pel vostre subtram.

INDICACIONS PER A LA GENT QUE ANEU AMB EL VOSTRE COTXE

El més important és la puntualitat. Penseu que a partir de les 14.00h es regularà el trànsit i només es podrà circular de sud a nord per la N-340. Per tant, si aneu tard, qui vagi a Cervelló hauria de donar la volta per Vilafranca del Penedès i agafar direcció Barcelona-Molins de Rei i qui vagi a St. Carles de la Ràpita hauria de baixar fins a Vinaròs i agafar direcció St. Carles de la Ràpita-Amposta.

A la zona de la Via Catalana hi començarà a haver voluntaris molt d'hora, si hi heu de circular heu d'anar com a màxim a 30 Km/h.

Per a la gent que aneu a Cervelló, un cop arribeu a la zona dels trams us trobareu amb un punt d'informació a peu de carretera on us indicarem el subtram on us heu de situar.

Haureu de seguir les indicacions dels responsables dels trams (armilla blava), dels voluntaris (armilla verda) i dels Mossos d'Esquadra que us indicaran les zones d'aparcament. A la nostra web (www.assemblea.cat/berga) tenim enllaços amb mapes per tal que us pugueu orientar.

Us aconsellem que deixeu els passatgers i les pertinences que porteu al subtram corresponent i aneu a aparcar a les zones habilitades. Per la vostra seguretat, caldrà que us situeu fora de la carretera fins que us demanem de formar la cadena (16.00h).

A partir de les 15.00h només deixaran passar participants a la Via Catalana i a les 16.00h el trànsit es tallarà del tot. Mentre es desenvolupi la cadena només circularan vehicles de l'organització i d'emergència.

Un cop acabada la cadena humana (18.00h) el conductor podrà anar a buscar el cotxe i passar a recollir els passatgers. Penseu que només es podrà circular en sentit sud-nord, per tant sortireu en direcció Vallirana-Molins de Rei o Sant Carles de la Ràpita-Amposta.

COM US HEU DE MOURE PER LA ZONA DELS TRAMS?

Un cop arribeu a la zona dels trams és molt important que sortiu de la carretera amb les vostres pertinences per esperar l'hora de la cadena. Serem en una via ràpida i hi ha perill pel trànsit que hi circula, així cal vigilar molt els nens i si porteu gossos tenir-los ben lligats. Les persones es podran situar darrera les tanques de protecció fins a l'hora de formar la cadena. És una zona boscosa i no hi haurà problema per estar asseguts en una ombra, tret de qui li toqui en un lloc on hi ha un viaducte. En aquesta zona serà convenient seguir les instruccions del responsable del tram per situar-se on digui ell.

A partir de les 16.00h ja us demanarem que comenceu a posar-vos al lloc i de les 17.14h fins a les 18.00h farem la cadena humana. Durant aquest temps cal estar molt atent a no desfer-se i sobretot al pas del fotògraf pel davant dels participants per tal que pugui fer bé les fotografies corresponents. NO US PODEU DEIXAR ANAR FINS QUE NO US HAGIN FET LA FOTO encara que siguin les 18.00h ja que serà el document que demostrarà que la cadena s'ha completat del tot. El fotògraf farà la foto de sud a nord i anirà identificat amb armilla verda i portarà un ajudant que us avisarà per tal que us poseu a punt. Si va tard per motius sobrevinguts us demanem paciència i que no us desfeu abans d'hora.

Quan haguem acabat serà un moment en què haurem de tenir molta paciència ja que el trànsit serà molt lent. Us demanem que us espereu tranquil·lament al subtram corresponent per tal que us reculli el vostre autocar o el conductor del vostre cotxe.

COM HEU D'ANAR VESTITS?

Aconsellem portar calçat còmode i cal portar una samarreta de color groc per ser més visibles. Si és la de l'ANC ens ajudareu a pagar els costos de la Via Catalana i sinó mireu que sigui del groc més semblant possible. Podeu portar algun barret o gorra pel sol, si pot ser també de color groc. També aconsellem portar senyeres i estelades ja que faran la cadena més visible.

HEU DE PORTAR MENJAR?

Com que arribarem d'hora i marxarem tard, és bo que porteu algun tipus de menjar: entrepans, fruita, galetes o fruits secs ja que la zona on serem no és urbana i no tindrem bars ni restaurants a prop. Així, també és molt important que porteu aigua o sucs per tenir una bona hidratació. Tindrem ampolles d'aigua per vendre, i és possible que l'ajuntament de Cervelló ens faciliti WC portàtils.

ESTRIS PRÀCTICS QUE PODEU PORTAR

– Algun tipus de cadira plegable per seure, ja que la cadena durarà força estona. De tota manera recordeu que hi haurà mobilitat i per tant desplaçaments.
– Portar el telèfon mòbil ben carregat de bateria i saldo.
– Portar una ràdio transistor portàtil petita perquè moltes instruccions i parlaments es faran a través de Catalunya Ràdio i RAC1.
Bosses de plàstic per recollir la brossa.
Cendrers portàtils per a les burilles. És molt important que vigileu molt a l'hora de fumar, serem en zones boscoses i perilloses en cas d'incendi.

CONSELLS DE SEGURETAT

– Portar protecció solar (mínim de factor 30) i algun tipus de barret o gorra pel sol (si pot ser de color groc!). Ja haureu vist que tenim uns parasols/paraigües que us poden anar molt bé a un assequible preu de 6€!
Repel·lent pels mosquits.
– Si sou fumadors, no llenceu les burilles a terra, la zona té perill d'incendi.
– Està totalment prohibit fer foc o tirar petards per la mateixa raó.
– Informeu al vostre responsable de tram si sou sanitaris (metges o infermeres) perquè us pugui avisar en cas d'emergència. Tindrem una farmaciola i un metge al punt d'informació que hi haurà a la meitat dels nostres tams de Cervelló.
– Eviteu moviments innecessaris per la carretera, sempre cal que mireu que no circuli cap vehicle a banda i banda.
– Si detecteu una emergència aviseu primer al responsable del tram o als voluntaris. En cas d'haver de trucar, sempre fer-ho al 112.
– Hi haurà servei de grues per a possibles avaries dels cotxes i ambulàncies disponibles en tota la Via.
– Teniu en compte que el tram 366 té un viaducte molt alt i el 368 fa força pujada i us hi costarà una mica més la mobilitat.
– Si hi ha algun tipus de provocació és millor no fer-ne cas i actuar amb correcció i educació per tal que no segueixi la seva actitud. Si la persona persisteix, aviseu al responsable del tram i a la policia.
– Retirarem qualsevol pancarta provocativa o insultant, volem fer una Via Catalana pacífica i positiva per mostrar al món el millor de nosaltres.
– En tot cas, us demanem que respecteu les indicacions del cap del vostre tram (armilla blava) i dels voluntaris (armilla verda) que seran a la zona i que vetllaran pel bon funcionament de la Diada.

DOCUMENTS

DOCUMENT 1: Consells per als participants al Tram Berguedà de la Via Catalana

DOCUMENT 2: Consells de salut per a la cadena humana

DOCUMENT 3: Recomanacions de seguretat per als participants de l'acte Via Catalana

DOCUMENT 4: Indicacions per als participans que es desplacen en autocar

DOCUMENT 5: Ruta i mapes Tram Berguedà de la Via Catalana


BAIXA'T ELS 5 DOCUMENTS CLICANT AQUÍ : http://ves.cat/hl1L


ENLLAÇOS WEB

Enllaços per visitar els trams a través de la web de la Via Catalana amb mapes amb informacions diverses:

http://via.assemblea.cat/info_tram.html#S23
http://via.assemblea.cat/info_tram.html#S366
http://via.assemblea.cat/info_tram.html#S367
http://via.assemblea.cat/info_tram.html#S368
http://via.assemblea.cat/info_tram.html#S369

Si algú vol passar tot el dia per les zones on anirem us passem uns enllaços on hi ha activitats per fer i llocs per visitar:

www.timeout.cat/barcelona/ca/viatge/trams-364-410-baix-llobregat
www.timeout.cat/barcelona/ca/viatge/trams-1-49-montsia

Esperem que aquests consells us serveixin per gaudir encara més de la Via Catalana cap a la Independència. Moltes gràcies per ser-hi i penseu que entre tots ho estem aconseguint,

VISCA CATALUNYA LLIURE !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada