Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dissabte, 28 de desembre del 2013

Cicle de xerrades a Berga: #SíSí

Després de l’exitosa cadena humana del passat onze de setembre i d’haver fet pública la pregunta de la consulta, l’Assemblea Nacional Catalana de Berga es prepara per oferir una programació de xerrades i conferències per esvair qualsevol dubte davant la independència de Catalunya.
 
El Cicle començarà el divendres 10 de gener a càrrec del periodista Carles Solà, especialitzat en diversitat cultural i immigració, director del programa de TV3 “Tot un món”. La xerrada portarà el títol “D’immigrants a ciutadans fundadors” i parlarà del model de societat actual vers la qual hauríem d’aspirar acceptant l’aportació i la diversitat de diferents cultures en un país en construcció.
 
Seguirà el divendres 17 de gener amb “Les raons econòmiques, polítiques i socials d’una Catalunya Estat” a càrrec del president de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba, que tractarà els reptes econòmics d’un futur Estat Català, amb preguntes i respostes.
 
El divendres següent, el 24 de gener, Núria Picas, esportista d’elit; Pau Bartoló, entrenador i corredor de muntanya; i, Isaac Vilalta, periodista, parlaran del posicionament dels esportistes d’elit davant el procés d’independència en la xerrada titulada “Esportistes i independència”.
 
El divendres 31 de gener, la xerrada portarà el títol “Autodeterminació de Catalunya en l’escena internacional” a càrrec del periodista Llibert Ferri, col·laborador de l’ANC i de Help Catalonia, qui explicarà un ventall divulgatiu sobre actors internacionals relacionats amb l’autodeterminació de Catalunya.
 
El cicle es conclourà divendres 7 de febrer amb la xerrada “Com encarar el conflicte amb Espanya” a càrrec de Santiago Espot, empresari i escriptor reconegut, i de Miquel Giménez, periodista i escriptor, i tertulians de Canal Català i Intereconomía. Analitzaran l’actualitat política amb relació al procés d’independència de Catalunya, com s’està gestionant per part dels diferents organismes catalans i com encarar el conflicte amb Espanya.
 
Tots els actes, gratuïts i oberts a tothom, seran al Pavelló de Suècia a les 8 del vespre.
 
Conjuntament amb l’inici del “Cicle de xerrades a Berga: #SíSí” també es donarà el tret de sortida a la campanya “Signa un vot per la Independència” que es portarà a terme el primer dia del Cicle, el divendres 10 de gener, i s’allargarà els següents 11 i 12, fent-ho coincidir amb la campanya de votació nacional que prepara l’ANC.
 
En la campanya del Signa un vot els signants demanaran al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar una consulta democràtica i políticament vinculant, en què es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya esdevingui un estat independent. I en el supòsit que l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, que aquesta petició sigui una manifestació lliure de la voluntat favorable (“vot”) perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència del país, d’acord amb el dret internacional.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada