Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimecres, 24 de desembre del 2014

Carta oberta de l'Assemblea Nacional Catalana de Berga en recolzament al Barri de Santa Eulàlia

Benvolguts veïns del Barri de Santa Eulàlia,

El passat 4 de novembre es va publicar a la web del diari Nació Digital la notícia que una persona havia agredit a un berguedà que penjava cartells a favor de la votació del 9N al barri de Santa Eulàlia de Berga. Aquesta publicació va provocar una sèrie de comentaris a la mateixa web sobre la notícia, molts dels quals condemnaven l'agressió i la desvinculaven del fet que es produís precisament a Santa Eulàlia.

Primer de tot, malgrat que els cartells que penjava aquest noi no eren de l’Assemblea ni treballava per nosaltres, rebutgem la violència exercida contra ell pel sol fet de defensar la consulta del 9N de forma pacífica i democràtica.

En segon lloc, volem condemnar enèrgicament dos comentaris fets a la web del mateix diari digital en sentit totalment xenòfob i racista contra la gent que viu al barri de Santa Eulàlia, escrits per dos autors amb els noms anònims de «Carrer Major» i «Enric Puig».  Alhora ens va entristir molt que l'anomenat «Carrer Major» fes referència a la nostra Assemblea com si  els membres que en formem part compartíssim els seus prejudicis i les seves idees xenòfobes i discriminatòries. Molt especialment va ofendre a membres de l’Assemblea que també són socis de l’associació de veïns Santa Eulàlia.

L'Assemblea Nacional Catalana té molt clar des dels seus inicis que no podrem tenir una Catalunya lliure sense la implicació de TOTS els ciutadans del nostre país. Per això sempre ha tingut un caràcter transversal i integrador sense tenir en compte els «orígens, l'adscripció política o ideològica de cadascú» (Declaració Fundacional). Un dels últims projectes de l'Assemblea és «El país de tots», on es deixa molt clara la voluntat de treballar per garantir la cohesió social en la futura Catalunya independent, com a projecte inclusiu per construir, tots junts, un nou país socialment just i lliure, on compartir el nostre futur col·lectiu. Tots aquests objectius i projectes els vol aconseguir «des de posicions pacífiques i democràtiques» (Declaració Fundacional).

És per això que demanem als autors dels esmentats escrits que es disculpin públicament dels comentaris que van fer ja que no s'adiuen gens amb la realitat del barri de Santa Eulàlia. Considerem que idees d'aquest tipus no són pròpies de societats democràtiques com la nostra i han de ser rebutjades i denunciades. A més, si l'anomenat «Carrer Major» és realment un membre de la nostra Assemblea (tal com ell s'auto-proclama), en el moment que se l'identifiqui serà expulsat de la nostra organització. Una persona que pensi com ell no és digna d'estar al nostre costat en la defensa de les llibertats de Catalunya i del nostre ambiciós projecte d'independència inclusiu i transversal.

La feina que ha fet i està fent l'Associació de Veïns i la gent del barri de Santa Eulàlia sempre s'ha distingit pel sentit social i integrador a la nostra societat berguedana i catalana. Només podem fer que estar-vos molt agraïts i sapigueu que sempre serem al vostre costat.

Berga, 25 de novembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada