Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dissabte, 6 de desembre del 2014

Divendres 12: "Junts o separats?" Debat sobre com afrontar les eleccions plebiscitàries

Amb el títol 'Junts o separats. Com afrontar les eleccions plebiscitàries', l'Assemblea Nacional Catalana al Berguedà i NacióBerguedà plantegen un debat amb representants de diverses formacions polítiques per analitzar quina és la millor manera d'encarar els comicis que, en un futur pròxim, s'hauran de fer al Principat de Catalunya per dur a terme el referèndum que el govern i la justícia espanyola van impedir el passat 9 de novembre. El debat es durà a terme aquest divendres, 12 de desembre, al Pavelló de Suècia de Berga, a les vuit del vespre. 

L'acte comptarà amb la presència de la diputada al Parlament Montserrat Ribera (CDC); de l'alcalde d'Àvia, Llorenç Altozano (UDC); del regidor de Castellar de N'Hug Eduard Coronado (ERC); del coordinador d'ICV a Berga, Joan Torres; i del regidor de Manresa i resident a Berga, Adam Majó (CUP). L'organització ha volgut donar veu en aquest debat a les formacions polítiques amb representació parlamentària que aposten nítidament pel sí a la independència, i també a les que poden tenir una posició més indefinida però que compten amb una part important de l'electorat que aposta per la sobirania plena. 

L'acte està lligat necessàriament a l'actualitat més immediata, als últims esdeveniments polítics i a les condicions que es dibuixen en l'escenari actual. És per aquest motiu que se centra l'eix del debat en com els diversos partits que aposten per celebrar un referèndum i per fer-ho apostant per la independència han de concòrrer a les properes eleccions i convertir-les, d'aquesta manera, en un plebiscit favorable a l'avenç cap a la sobirania plena. En altres paraules, i anant més al terreny concret, en si s'ha d'apostar per una llista unitària o per diverses candidatures amb la fórmula que s'escaigui per destriar la voluntat popular de construir un país independent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada