Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dijous, 23 de gener del 2014

Alcaldes i regidors de la comarca signen un vot per la independència

Ahir dimecres, al Consell Comarcal del Berguedà, va tenir lloc l’acte de la campanya “Signa un vot per la independència”, línia d’actuació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). A l’acte hi van assistir alcaldes i regidors de la comarca. En una breu presentació per part del President del Consell Comarcal, el Sr. Sergi Roca, va afirmar que “d’aquí un temps els moments que estem passant es podran llegir als llibres d’història”. Roca, va explicar que “a nivell de catalanisme polític s’ha provat tot amb Espanya però mai ens n’hem sortit. Aquest procés que ara estem vivint va iniciar-se el 2006 amb l’Estatut. Ara, el Parlament de Catalunya, demana al Congrés que es pugui celebrar el referèndum per tal d’esgotar totes les vies”.
 
Seguidament van intervenir els dos representants de l’ANC, el Sr. Lluís Ballús (membre del Secretariat Nacional) i el Sr. Manel Escobet (coordinador de l’ANC Berga) fent una presentació de la campanya. Ballús va comentar que l’ANC beu de l’Assemblea de Catalunya dels anys 70, però és filla directe de les Consultes sobre la independència del 2009 i que el seu objectiu és assolir la independència de Catalunya. “L’ANC no és cap partit polític i per tant no es presentarà a les eleccions, ni nacionals ni Europees”.
 
L’acte va seguir amb la presentació de les cinc línies de treball de l’ANC:
 
1. Catalunya al món, exportant i donant a conèixer a la resta del món la veu d’un poble.
2. Accions de desobediència; siguin a nivell d’hisenda, d’educació, etc.
3. El país que volem, un país absolutament democràtic i socialment just, perquè hi càpiga tothom
4. Un sol poble, que treballa per la independència, sense mirar el color de la pell, la religió...
5. Signa un vot, perquè qualsevol persona té dret a l’exercici del dret de petició, reconegut a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’autonomia. Amb aquesta acció, el signant demana al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent. I en segon lloc, en cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no ho permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta vinculant o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta petició sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable, és a dir, un vot, perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya.
 
Ballús va afegir que “és una campanya que ve del poble, ve de baix, i dóna suport als nostres polítics en cas que s’inhabiliti el Parlament o el President de la Generalitat de Catalunya”.
 
Seguidament el Sr. Manel Escobet va comentar els bons resultats obtinguts en la primera campanya massiva de recollida de signatures del passat 11 i 12 de gener, tant a la comarca del Berguedà com a la resta de la Catalunya central. “Hem superat totes les expectatives” va dir Escobet. Va afegir que “simbòlicament en la campanya es demana 1 euro un cop la persona ha signat el vot; aquest euro serveix única i exclusivament per finançar la campanya”. Anunciava també, que el 22 i 23 de març hi haurà una segona campanya massiva de recollida de signatures a tot Catalunya.
 
L’acte va finalitzar amb un “Signa un vot” per part d’aquells alcaldes i regidors que encara no ho havien fet en els seus respectius municipis.
 




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada