Antoní Massaguer

Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!


dimarts, 1 de maig del 2012

Aquest dijous: Xerrada "La manipulació de la informació i el seu efecte sobre el subconscient col·lectiu" a càrrec de Margarida Barjau

El nucli a Berga de l’Assemblea Nacional Catalana continua amb el cicle de xerrades sobre la independència

El cicle de conferències continua aquest dijous 3 de maig amb ‘La manipulació de la informació i el seu efecte sobre el subconscient col·lectiu’, a càrrec de Margarida Barjau. La Sra. Barjau va néixer a Mèxic, filla i néta d’exiliats. Quan tenia 4 anys va perdre la mare, i el pare, sempre amb la idea de tornar algun dia, va avançar aquest desig enviant la seva filla a Catalunya a casa d’uns familiars. Després de fer el batxillerat i estudiar a l’Escola Massana, sempre treballant, fent classes particulars i fins i tot de dissenyadora d’estampats, va entrar a la universitat per fer els estudis d’Història. La xerrada versarà sobre la parestèsia que produeix en un poble la manipulació de la informació, de l’estratègia de l’espanyolisme criminal.

Finalment el dijous 17 de maig conclourà el cicle de xerrades l’Associació Catalana de Professionals amb la conferència ‘Amb independència?’.

La primera conferència promoguda per ‘Berga per la Independència’ va ser dijous, 15 de març, amb els impulsors de la campanya ‘Diem prou’. És el mateix nom amb què es coneix la campanya impulsada per dos petits empresaris, propietaris d’un bar a Siurana, a la comarca del Priorat: l’Andreu i la Maria, que són coneguts a casa nostra des que, ara fa unes setmanes, van anunciar la decisió de deixar de pagar impostos a l’Estat espanyol i fer-ho a l’Agència Tributària Catalana. La segona xerrada, el 29 de març, a càrrec de la historiadora Dolors Santandreu ens va posar en coneixement del recorregut històric de Catalunya i Espanya amb la conferència ‘De la dependència i de la independència. Encontres i desencontres amb el regne de Castella’ que en concloure va ser ovacionada pel públic assistent. Fa quinze dies va tenir lloc la conferència de Carles Castellanos i Llorenç, Doctor en traducció per la UAB, històric militant independentista des dels anys 60, co-ideòleg de l'ANC i membre del Secretariat Nacional, ‘Llengua i nació’. Entre altres temes relacionats va versar sobre la importància de la llengua en els processos de formació de les nacions tot comentant els conceptes sociopolítics de nació-estat, d'ètnia i demés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada